Aktuellt

Aktuella nyheter och information sätts oftast även upp i trapphusen

Glöm inte att tvätta av dina fönsterbläck 1ggr per år. Rengör fönsterbläcken noggrant med trasa och ett mildt regörningsmedel alt använd våtservetter och papper.

Använd alltid aqua stop på vattenslangen till diskmaskinen, tala med Brunna VVS för installation av en sådan om din diskmaskin saknar detta. Vattenskador är mycket dyra vilket leder till högre försäkrings premier för föreningen vid varje skada, aqua stop är en billig investering mot detta. Besiktiga dina vattenledningar i din lägenhet varje år av en sakkunnig person, kolla att kopplingar under diskbänk inte läcker mm.

Obs! Det är absolut förbjudet att spola ner våtservetter, tamponger, bindor, kattsand, tops, stekfett, oljor mm, det blir stopp i källarstammarna med dyra jour utryckningar som följd.

Undvik att köpa använda sängar och möbler på blocket, auktioner mm det är mycket lätt hänt att du får med skadedjur som vägglöss som är mycket svåra att bli av med. Även att köpa kläder och saker på loppmarknader kan innebära en risk för skadedjur. Ta aldrig saker från återvinnings rum eller containrar det är nästan en garanti för att få hem vägglöss.

Glöm inte att olja in din trätrall på balkongen varje år, då håller den längre och du slipper sprickor i träet. Det åligger varje enskild medlem att själv utföra detta underhåll av sin balkong. Vill du ha hjälp med detta går det bra att kontakta fastighetsskötaren, men då betalar du direkt till honom för kostnaden. Gratis olja till hyresgäster kontakta fastighetsskötaren för hjälp. Torka av trallen först med vatten och diskmedel alt våtservetter.

Ditt förråd i källaren skall vara uppmärkt med ditt lägenhetsnummer dvs föreningens lägenhetsnummer ej skatteverkets. Om det inte är uppmärkt korrekt så skall du kontakta fastighetsskötaren för hjälp med detta. Du skall även ha ett kombinationslås på förrådet istället för nyckel då föreningens entreprenörer kan behöva komma in i ditt förråd på kort varsel då många rör och avstängningsventiler sitter i förråden