Vatten och avlopp


Vattenläcka

Vid akut vattenläcka i din lägenhet ska du i första hand försöka stänga av vattnet i din lägenhet om avstängare finns, annars sitter det vattenavstängare i taket i källargångarna. Kontakta även Bravida jouren, telefon: 020 21 21 12. Obs: Du får endast stänga av vattnet i källaren vid akut vattenläckage. Informera även styrelsen och fastighetsskötaren vid alla former av vattenläckage.

Vattenskada
Anmäl vattenskadan till ditt hemförsäkringsbolag, föreningens försäkringsbolag och till styrelse och föreningens fastighetsskötare. Vid akut vattenläcka kontakta Bravida Jour och styrelsen.      

Stopp i avloppet?
Pröva gärna att ta loss duschmunstycket och spola med fullt tryck direkt i golvbrunnen under några minuter, samma metod kan fungera med handfatet. Om det inte hjälper, kontakta fastighetsskötaren. Om det beror på ett handhavandefel står boende själv för kostnaden.

Nya kopplingar i badrum, blandare eller kök
Föreningen använder Brunna VVS (http://www.brunnavvs.se/) till detta. Du står själv för samtliga kostnader, begär därför att få fakturan till dig, inte till föreningen.

Rördelar, kopplingsdelar eller packningar till avlopp i kök eller badrumFredells byggvaruhus i Sickla har de delar du behöver, ta med originalen.

Hur kan jag förebygga och undvika fukt- eller vattenskador?
Lämna inte diskmaskinen eller tvättmaskinen igång när du inte är hemma. Använd aqua stop på slangen till maskinerna som stoppar vattnet automatiskt vid läckage. Brunna VVS kan hjälpa dig att installera aqua stop.

Duscha gärna med badrumsdörren öppen för att släppa ut fukt. Ha gärna badrumsfönstret öppet när du duschar. Städa under badkar och rengör kaklet regelbundet.

Det rinner dåligt med varmvatten ur blandaren i duschen?
Då kan det ha fastnat skräp i filtret till blandaren. Filtret kommer du bara åt genom att skruva loss blandaren. Glöm inte att stänga av vattnet till blandaren med hjälp av ballofixen i ditt badrum innan du tar loss blandaren.

Vad får jag spola ner i toaletten?
Endast vanligt toalettpapper, som kan lösas upp av vattnet, får spolas ner i toaletten. Det är absolut förbjudet att spola ner våtservetter, tamponger, bindor, kattsand, tops mm.